Általános szerződési feltételek 1. rész

1. Általános rendelkezések

 1.1.  A http://fejlesztoabc.superwebaruhaz.hu oldalon működő webáruházat az ABC Akadémia Kft. üzemelteti (továbbiakban: üzemeltető). A Webáruház használatával Ön elfogadja a jelen felhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket. Kérjük, hogy kizárólag akkor használja tovább a Webáruházat, ha a jelen felhasználási feltételeket megismerte, és azt maradéktalanul elfogadja. Bármely látogató, vásárló stb. (továbbiakban Vásárló), aki nem ért egyet a szabályok valamelyikével, vagy esetleges módosításával, fel kell hagynia a vásárlással és az oldal használatával.

 1.2.   A jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, stb. az üzemeltető szabadon megváltoztathatja. A változás a Webáruházban történő megjelenés időpontjától hatályos. A változtatások a már addig létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

1.3.   Az üzemeltető cégadatai és elérhetőségei az alábbiak:

 Cégnév: Dudáné Driszkó Adrienn

Postacím, központi ügyintézés: 6087 Dunavecse Fő u. 187.

Elérhetőség: info@abcakademia.hu , +36-20-4189949

Székhely: 6087 Dunavecse Fő u. 187.

Váll.ig.sz.: EV-964571

Adószám: 63770021-1-23

Bankszámlaszám: OTP Bank 11773322-91060329

Szerződés nyelve: magyar, amelyet az üzemeltető nem iktat, nem visszakereshető, nem utal magatartási kódexre

Felelős képviselő: Dudáné Driszkó Adrienn

1.4.  A Webáruház megtekintésével, regisztrációval vagy vásárlással (a felsorolt magatartások bármelyikével) a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre az üzemeltető és a Webáruház használója (továbbiakban Vásárló) között, így azt köteles elfogadni. Amennyiben az ÁSZF bármely pontjával nem ért egyet, vagy nem hajlandó elfogadni, abban az esetben az oldalt nem használhatja, a Webáruházban vásárlás nem kezdeményezhető, rendelés nem adható le.

1.5.  A Webáruház használata, valamint a Webáruház által nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes alapon történik, és az adatokat az Üzemeltető csak a szolgáltatás megfelelő nyújtásához szükséges mértékben, a jelen felhasználási feltételek Adatkezelési tájékoztatójában meghatározottaknak megfelelően használja fel.

 1.6.  Az 1.2 pontnak megfelelően Webáruház Üzemeltetője a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, stb. szabadon megváltoztathatja. Éppen ezért egy adott terméknél történő árváltozás esetén az Üzemeltető a termék régi áron történő értékesítésére vonatkozó kötelezettsége a Webáruházban közzétett új ár megjelenítéséig áll fenn, és így az attól az időponttól hatályos. A változtatások a már addig létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik. Webáruház kínálatában könyvek, szoftverek, játékok, CD-k, DVD-k, bébi termékek, papír-írószerek, kreatív termékek szerepelhetnek. Bármely vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

2. A vásárlás menete, az adásvételi szerződés létrejötte

 2.1. Az oldal megtekintésével létrejött szerződéses jogviszony mellett a Webáruházban történő vásárlás esetén szállítási (adásvételi) szerződés jön létre a vásárló-felhasználó és Üzemeltető (továbbiakban: Eladó) között, amely jogviszonyra a megrendelés és visszaigazolás, valamint a jelen ÁSZF rendelkezései egyaránt irányadók.

 2.2. Vásárló rendelésének leadásáról minden esetben – amennyiben a rendelési űrlapot megfelelően töltötte ki, illetve a rendelést véglegesítette, Eladó rendszere automatikus tájékoztató üzenetet küld Vásárlónak arról, hogy rendelése milyen adatokkal érkezett be Eladóhoz. Az általános szerződési feltételeket a megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja.

 2.3. Az általános szerződési feltételeket a megrendelés elküldésével a vásárló elfogadja. A szerződés a megrendelés teljes körű kitöltését és a beírt adatok ellenőrzését követően az alábbiak szerint jön létre:

 Az Eladó által küldött azon tájékoztató email kézhezvételekor, amelyben értesíti a Vevőt a csomag futárszolgálatnak történő átadásáról. A tájékoztató e-mailben Eladó megjelöli a szállítás várható időpontját.

 A fentiek szerinti tájékoztató emailekkel a 17/1999.(II. 5.) Korm. rendelet szerinti „távollévők közötti szerződés” jön létre a felhasználó (mint Vevő) és az ABC Akadémia Kft. (mint Eladó vagy Szállító) között.

 2.4. A megrendeléseket Webáruház automatikusan tárolja elektronikus formában, ezeket a vásárló később visszanézheti. Minden Vásárló saját rendeléséről az ÁSZF 2.2. pontjának megfelelően visszaigazoló e-mailt kap. Ezen kívül a vásárló később saját fiókjában visszanézheti rendelését, vagy írásos kérés esetén a megrendelés számának ismeretében Eladó másolatot küld Vásárlónak elektronikus formában. A szerződésre vonatkoznak a jelen ÁSZF rendelkezései.

 2.5. A szerződés magyar nyelven jön létre, arra Magyarország joga irányadó és arra a jelen ÁSZF rendelkezései vonatkoznak.

 2.6. Tekintettel arra, hogy a szerződés írásban megkötött szerződésnek minősül, a felek megállapodnak, hogy az Üzemeltető, valamint a vásárló közötti, a vásárló regisztrációs vagy megrendelési adatai között szereplő email címen történő kommunikáció írásbeli kommunikációnak minősül. A megrendelésre vonatkozó emailen történő visszaigazolás az Üzemeltető és a felhasználó között létrejött szerződés tartalmát képezi, és annak emailen történő megküldése eleget tesz a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 3. § szerinti „írásbeli megerősítés” követelményének. Kérjük, hogy e dokumentumokat olvassa el, és őrizze meg. Kérdése esetén lépjen kapcsolatba Eladóval.

 2.7. A megrendelések leadása Eladónak az alábbi módon történhet:

2.7.1. Webáruház online felületén, a http://fejlesztoabc.superwebaruhaz.hu oldalon

2.7.2.Telefonon +36-20/418-9949-es telefonszámon

2.7.3. megrendeles@abcakademia.hu e-mail címen

A Webáruházban tett megrendelést az Üzemeletető csak akkor tudja befogadni és teljesíteni, ha a vásárló a regisztrációs és vásárlási oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a Webáruház felelősséget nem vállal. A hibásan vagy nem kellő részletességgel megadott címzési, vagy más adatok, információk esetén felmerülő szállítási vagy egyéb többletköltség a vásárlót terheli.

 2.8. Adatbeviteli hibák kijavításának technikai lehetőségei:


2.8.1. A vásárlási folyamat közben, egészen addig, amíg a Vásárló a „Kasszánál” tartózkodik, de a „Kattintson ide a megrendelés véglegesítéséhez "Rendelés áttekintése" gomb megnyomása előtt 

2.8.2.Amennyiben véglegesítette a megrendelését, s utána vette észre a hibát, akkor azt haladéktalanul jelezni kell a megrendeles@abcakademia.hu e-mail címre küldött levélben vagy a telefonos elérhetőségek bármelyikén

 2.9. Fontos a telefonos elérhetőség pontos feltüntetése, mert nemcsak az ügyfélszolgálat, de a futárszolgálatok is a gyorsaság érdekében telefonon lépnek kapcsolatba Vásárlóval. Hiányos elérhetőségi adatok kitöltése esetén a megrendelést az Eladó nem teljesíti.

 2.10. A Webáruházban böngészve a kiválasztott, megvásárolni kívánt termékek saját oldalán a „Kosárba” funkcióra klikkelve lehet az egyes termékeket kiválasztani. Majd a „Kasszához” gomb megnyomásával lehet a rendelést leadni.

            Ennek lépései:

-          kosár áttekintése

-          szállítási mód, cím megadása (PostaPont vagy házhoz szállítás)

-          szállítási cím megadása

-          rendelés véglegesítése (erről visszaigazoló e-mailt küld Eladó)

 2.10.1.Abban az esetben, ha a rendelés leadása telefonon történik, az egyéb adatok mellett szükség van e-mail cím megadására is. Erre az e-mail címre fog érkezni a rendelés visszaigazolása, mivel a rendelés rögzítésre kerül Webáruházban. Ha Vásárló kéri, telefonon is kap visszahívásos tájékoztatást a rendelés végösszegéről és a szállítás időpontjáról.

2.10.2. A rendelés leadható a megrendeles@abcakademia.hu e-mail címen is. Ebben az esetben szükség van a termékek nevének és a megrendelt termékek darabszámának az elküldésére. Ezek mellett az alábbi adatok elküldése szükséges: számlázási cím (név, cím), szállítási adatok (név, cím, telefonszám). Az e-mail elküldése után a rendelés rögzítésre kerül Webáruházban, amiről Vásárló visszaigazoló e-mailt fog kapni.

 2.11. Felhívjuk a figyelmet, hogy minden egyes véglegesített megrendelést a Webáruház rendszere külön megrendelésként kezel, így az egymás után közvetlenül, azonos vásárlónak és címre leadott megrendelések is külön csomagban kerülnek kiszállításra, amely esetben a szállítási díj is minden megrendelésnél külön felszámításra kerül. Ha már leadta megrendelését, de a csomagot újabb termékekkel bővíteni szeretné, úgy haladéktalanul lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, így – megrendelés státuszától függően, azaz a csomag futárszolgálatnak történő átadását megelőzően – még módosítható a megrendelés.

 2.12. A Webáruházban történő első vásárlást megelőzően nem szükséges regisztrálni.

 2.13. Az oldalon feltüntettet árak minden esetben az ÁFÁ-val növelt bruttó árak, kivéve, ha az ÁFA külön feltüntetésre kerül. A bruttó árak tartalmazzák a vásárláskor hatályos jogszabályokban az adott termékkör tekintetében meghatározott mértékű általános forgalmi adót. A Webáruházban feltüntetett árak visszavonásig vagy megváltoztatásig érvényesek.

 2.14. Az Eladó a jelen ÁSZF-ben és a megrendelés visszaigazolásában szereplő feltételek szerint köteles az Ön által megrendelt termékeket a megrendelésben megjelölt szállítási címre eljuttatni.

 2.15. A felhasználó köteles a terméket a megrendeléskor megadott címen átvenni, valamint a kiszállítást megelőzően a termék vételárát és a feltüntetett járulékos költségeket (például szállítás, utánvét-kezelés díja) a jelen ÁSZF-ben szereplő feltételek szerint megfizetni.

 2.16. Fizetési módok

2.16.1. Előre utalás: Az alábbi bankszámlaszámra lehet a rendelés értékét átutalni a rendelés leadásától számított 3 munkanapon belül.

Duda András és neje

OTP Bank 11773322-91060329

 2.17. Átvételi módok

Vásárló a megrendelt termékeket az alábbi módokon veheti át:

 

0-2000gr

Megadott címen

1310 Ft

PostaPonton

1090 Ft

 

A kiszállítást a Magyar Posta Futárszolgálata végzi. A csomagolási költséget a szállítási költség tartalmazza.

A rendelés leadásától számított 1-4 munkanapon belül kerül kiszállításra a csomag. Eladó minden esetben tájékoztatja Vásárlót (e-mailen vagy telefonon) a kiszállítás várható időpontjáról. A rendelés leadásakor Vásárlónak lehetősége van üzenetet küldeni az ügyfélszolgálatnak. Eladó ezeket minden esetben figyelembe veszi. Vásárlónak lehetősége van a kiszállításra konkrét nap megjelölésére is az üzenetben, amennyiben szükséges.

2.18. A vevő köteles a kiszállítás (vagy személyes átvétel) időpontjában a csomag sértetlenségét, a termékek darabszámát ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni a hibát. Ajánlott a termék sértetlenségét is az átvételkor ellenőrizni, és mennyiségi hiány vagy sérült termék esetén a helyszínen jegyzőkönyvben rögzíteni a hiányt vagy hibákat. A nem sértetlen csomagolású terméket a vásárló csak saját felelősségére veheti át. A jegyzőkönyv felvételének hiányában távollévők között kötött szerződések esetén irányadó elállási jog gyakorlására, mennyiségi kifogásra, továbbá sérült termék miatti szavatossági igények érvényesítésére a lehetőségek korlátozottak. Mennyiségi, illetve sérültség miatti reklamáció akkor fogadható el aggálytalanul, ha a csomag felbontásáról videofelvétel készül, amelyen jó minőségben, egyértelműen látszik, hogy a csomag a felvétel indulásakor bontatlan volt (a csomag minden oldala felvételre kerül), és a felvétel vágatlanul rögzíti a csomag teljes tartalmát. Ilyen videofelvétel hiányában Eladó szabadon dönthet a termékek esetleges pótlásáról, cseréjéről, Vásárló kifogással nem élhet.

 3.      Szavatosság

3.1.  A Webáruházban vásárolt termékekre főszabály szerint kötelező jótállás nem vonatozik.

3.2.   A hibás terméket a vásárló saját költségére vagy személyesen köteles az Eladó ügyfélszolgálati címére eljuttatni. Figyelem! Az ügyfélszolgálat utánvétes csomagot nem vesz át!

3.3.   A szavatosság feltételeit a Polgári Törvénykönyv és a 49/2003. GKM rendelet tartalmazza. Webáruház Vásárló esetleges reklamációja esetén eszerint jár el. A szavatosság érvényesítése minden esetben csak a vásárlást igazoló dokumentum bemutatásával lehetséges, illetve reklamáció csak a termék hiánytalan, tartozékokkal együttes állapotában fogadható el. A szavatosság érvényesítésének feltétele, hogy amennyiben a felek a hiba eredetét illetően nem értenek egyet, a fogyasztó kötelezettsége a hiba eredetének bizonyítása (szakvélemény).

  1. 4.      A vásárlástól való elállás joga

4.1.  A Webáruház vásárlóit megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet szerinti elállás jog, amelyet a termék kézhezvételét követő 8 naptári napon belül lehet gyakorolni. Az e jogszabályon alapuló elállást nem kell megindokolni.

4.2.   Nem alkalmazható az elállási jog a könyvekre, letölthető tanulmányra, CD-kre és DVD-kre, szoftverekre, elemekre, amennyiben csomagolásuk már kibontásra kerültek, ezek ugyanis a 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet alapján a termék sajátos rendeltetéséből adódóan a „természeténél fogva nem visszaszolgáltatható” termékeknek minősülnek.

4.3.  A fenti korlátozás alá nem eső termékek esetén a vásárló a szerződéstől a termék átvételét követő nyolc (8) napon belül indokolás nélkül elállhat. Az elállásra vonatkozó igényt a vásárló e-mailben, postai úton írásban, telefonon vagy személyesen jelentheti be. Írásban történő elállás esetén határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a vásárló elállási nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

4.4.   Elállás esetén a termék visszajuttatásának költségei a vásárlót terhelik. A vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli. A termék visszaküldése Eladó alábbi címére történhet: 2400, Dunaújváros, Szórád M. út 44. V.em. 3.sz.. Utánvéttel küldött csomagot Eladó nem vesz át.

4.5.  A termék ellenértékét valamint a szállítási költséget (ha volt) legkésőbb a termék Eladóhoz való megérkezést követő 30 napon belül utalja vissza a vásárló által megadott bankszámlaszámra. A visszatérítés vonatkozik a termék vásárló részére történő kiszállítási költségekre is, kivéve, ha az elállással érintett termékkel együtt más olyan termék is kiszállításra került, amely tekintetében a vásárló nem élt elállási jogával.

4.6.  Az elállás a következő feltételekkel gyakorolható:

Elállás esetén a termék bontatlan vagy bontott állapotban érkezhet vissza Eladóhoz. Az utánvéttel visszaküldött terméket Eladó nem veszi át.

Eladó kizárólag sérülésmentes vagy a rendeltetésszerű használatot meg nem haladóan használt termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. Sérült vagy nem rendeltetésszerű használatból eredő termékek visszaküldése esetén Eladó követelheti a Vásárlótól a termékek nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

4.7.  Amennyiben a vásárló nem a jelen ÁSZF és a jogszabályok szerint közli és gyakorolja elállási jogát úgy a Webáruház a vételárat nem téríti vissza, azonban – előzetes egyeztetést követően – mód van a termék visszaküldésére a vásárló részére. Ennek az újbóli kiszállításnak a költségei a vásárlót terhelik.

4.8.  Amennyiben kérdése merült fel az elállási jog gyakorlásával kapcsolatban, úgy további tájékoztatásért keresse ügyfélszolgálatunkat az ÁSZF elején található elérhetőségeinken.

 

<div id="skype_c2c_menu_container" class="skype_c2c_menu_container" style="display: none;" onmouseover="SkypeClick2Call.MenuInjectionHandler.showMenu(this, event)" onmouseout="SkypeClick2Call.MenuInjectionHandler.hideMenu(event)">

Call
Send SMS
Add to Skype
You'll need Skype CreditFree via Skype
<div id="skype_c2c_menu_container" class="skype_c2c_menu_container" style="display: none;" onmouseover="SkypeClick2Call.MenuInjectionHandler.showMenu(this, event)" onmouseout="SkypeClick2Call.MenuInjectionHandler.hideMenu(event)">
Call
Send SMS
Add to Skype
You'll need Skype CreditFree via Skype

 

 

Letöltés (PDF)